Grill Opskrift: Grillet laks med urter og citron En nem middagsret, der fungerer til både hverdag og fest. Af Gitte Heidi Rasmussen — 27. maj 2021 © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Grillet laks med urter Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + ½ lakseside ca. 800 g salt og peber ½ spsk. ahornsirup 40 g mayonnaise ½ tsk. dijonsennep ¾ fed hvidløg, knuste ½ tsk. stødt koriander ½ tsk. stødt spidskommen ¼ økologisk citron 1¼ lime persille dild Sådan gør du Gå laksesiden efter for ben, og læg den på en foliebakke/grillplade. Krydr med salt og peber. Rør ahornsirup, mayonnaise, sennep, hvidløg, spidskommen, koriander og fintrevet citronskal og -saft sammen. Smør det på laksen, og grill den ved indirekte varme ca. 15 min. Halvér limene, og grill dem på skærefladen. Kom masser af krydderurter samt revet citronskal oven på laksen, og servér med de grillede lime. Relateret Hovedret Opskrift på grillet salat med asparges, forårsløg, ærter og blåskimmeldressing Hovedret Opskrift på sprængt mørbrad med nye spidskål og kartofler i løvstikkesmør Hovedret Grillet gris med salat og friskbælgede ærter i smørsauce Forret Opskrift på sprøde bruschetta med krabbe og fennikel Hovedret Grillede auberginer med løg, bulgur, feta og hindbær Hovedret Opskrift på grillet salat med gedeost og stikkelsbær